שמן למאכל הינו שמן שכולנו מכירים. שמן למאכל יכול להיות שמן זית או שמן סויה, קנולה, חמניות ועוד. בשנים האחרונות נכנס לקטגוריה זו שמן חדש, מיוחד ויוקרתי הנקרא שמן הארגן. למען האמת להגיד על שמן הארגן שהוא שמן חדש יהיה כמו לעג לרש. שמן הארגן הינו שמן למאכל הקיים כבר מאות שנים ומוצאו בהרי האטלס מקום מושבם של הברברים ילידי המקום. שמן הארגן אינו שמן למאכל כפי שאנחנו רגילים, טעמו של שמן הארגן הטבעי מעודן, טעמו של שמן הארגן הקלוי מזכיר את טעמם של אגוזי הלוז, המרקם שלו עשיר והריח משכר.
מי שאוהב ומעריך את טעמו של שמן למאכל איכותי אינו יכול להתעלם מהעובדה שהיום כל אחד חושב שהוא יכול להפיק שמן למאכל איכותי. שמן למאכל חייב לשמור על איכות גבוהה וצריך לשמש כערך מוסף של הארוחה. בשמן מאכל איכותי "לא הכמות קובעת כי אם האיכות". שמן הארגן נחשב כשמן איכותי ביותר בשל תכולתו והסגולות הבריאותיות המיוחסות אליו.
בישראל משווק שמן הארגן המרוקאי למאכל על ידי משק אורן אשר דואג להביא לכם שמן ארגן למאכל איכותי טבעי בעל טעם מעודן, וקלוי שטעמו אגוזי. מאחר ויש היום ביקוש גדול לשמן למאכל איכותי יש כיום לא מעט חברות אשר מוהלות את השמן האיכותי על מנת לחסוך בעלויות. המשמעות של זה היא שהצרכנים מקבלים אחוז קטן של שמן טהור ולמעשה אינם נהנים ממה שקנו. במשק אורן כל בקבוק מכיל שמן ארגן טהור ואיכותי בלבד. הגיע הזמן שגם בישראל הלא היא ארץ הקודש יכירו את שמן הארגן כשמן למאכל.
אחד הפרמטרים הנוספים מעבר לטעם, על פיהם נמדד שמן איכותי למאכל טמון גם במרכיבים שלו. שמן הארגן למשל מכיל כמות גדולה של וויטמין E הידוע כוויטמין המסייע לגוף מבחינה בריאותית. בנוסף לוויטמין E מאופיין שמן למאכל ארגן גם במינון מתאים של חומצות השומן אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 99, שיש להן קשר למערכות שונות בגוף הנלחמות בדלקות. כאשר אתם רוכשים שמן למאכל חשוב שתסתכלו על האותיות הקטנות בהן ניתן לקרוא ממה מופק השמן ואילו מרכיבים הוא מכיל.